مینی چیلر چیست؟
مینی چیلر در اصل چیلر هوا خنک کوچکی است که پمپ و منبع انبساط نیز در آن وجود دارد برای تولید آب سرد مورد نیاز جهت فن کویل یا دستگاه های صنعتی همچنین برای واحد های آپارتمانها، ویلاها و ساختمانها مورد استفاده قرار می گیرد.
مینی چیلرهایمی تواند به صورت مستقل از هم برای هر طبقه یا واحد ساختمانی یا واحد صنعتی نصب شده و در مدار قرار گیرد. این دستگاه می تواند در سه مدل بالازن، روبرو زن، مورب، باتوجه به نیاز پروژه و قابلیت نصب در پشت بام یا تراس یا محیط صنعتی ، طراحی و ساخته می شود.
شرکت پایش تهویه ایرانیان عرضه کننده مینی چیلر های با کیفیت همراه با گارانتی و خدمات پس از فروش مناسب می باشد، لطفا جهت مشاوره و کسب اطلاعات کافی جهت خرید مینی چیلر با شرکت تماس بگیرید.
این محصول دارای ظرفیت کمتر از 20 تن تبرید بوده و در تابستان آب سرد و در زمستان آب گرم تولید میکنند و آن را وارد فن کویل ها کرده و سرمایش و گرمایش مطبوعی را فراهم می سازد. این دستگاه ها مجهز به پمپ سیرکوله و برد الکترونیکی با ملزومات کامل بوده که به صورت کامل طراحی و ساخته می شوند.
با خرید این دستگاه کلیه نقشه های تهویه مطبوع ساختمان توسط واحد فنی و مهندسی شرکت تهیه و با نظارت کارشناسان پایش تهویه ایرانیان برای خریدار محترم قابل اجرا می باشد.
فهرست محتوا
- مینی چیلر چیست؟
- مقایسه مینی چیلر با داکت اسپلیت
- هزینهها
- تامین هوای تازه
- صدا
- لوله کشی
- مزایای استفاده از مینی چیلر
- کاربرد
- عملکرد
- دسته بندی
- مینی چیلر خانگی
- مینی چیلر صنعتی
- مینی چیلر یک پارچه
- مینی چیلر های دو پارچه
- اجزای تشکیل دهنده
- تفاوت چیلر و مینی چیلر
- قیمت مینی چیلر
- موارد تاثیرگذار در قیمت فروش
- شرایط خرید مینی چیلر
- چرا تهویه نوین؟
- فروش مینی چیلر های با گارانتی پایش تهویه ایرانیان
مقایسه مینی چیلر با داکت اسپلیت
در این قسمت به مهمترین موضوعاتی که باید در مقایسه داکت اسپلیت و مینی چیلر بدانید می پردازیم:
هزینه ها
هزینه خرید، نصب و راه اندازی سیستم داکت اسپلیت نسبت به مینی چیلرها کمتر است. در مورد هزینه مصرفی و تعمیر آن نیز باید بدانید که تفاوت بسیار زیادی بین داکت اسپلیت و مینی چیلرها وجود ندارد.
تامین هوای تازه
در ساختمانهایی که تامین هوای مطبوع و ایجاد یک هوای تازه بهتر است به جای مینی چیلر از هواساز یا داکت اسپلیت استفاده شود. داکت اسپلیت یا فن کویل کانالی کارایی و عملکردی مشابه با هواساز دارد.
صدا
یکی دیگر از تفاوتهایی که بین مینی چیلر و داکت اسپلیت وجود دارد تولید صدا میباشد. در یونیت داخلی متصل شده به داکت اسپلیت یک فن وجود دارد، در صورتی که نصب سیستم به طور صحیح انجام نشود، ممکن است صدایی همراه با لرزش از خود تولید کند که باعث آزار و اذیت افراد می شود.
لوله کشی
به علت گران بودن فرایند کانال کشی داکت اسپلیتها در مقایسه با مینی چیلر تصفیه آن تا حدی دشوار و زمان بر است. علاوه بر آن برای بازسازی سیستم این دستگاه به دلیل لوله کشی و عدم وجود کانال آسان تر خواهد بود.
مزایای استفاده از مینی چیلر
- وزن کم
- کم صدا
- طول عمر بالا
- عدم نیاز به برج خنک کننده
- از تناژ 3 تن تبرید تا 10 تن تبرید
- استقلال هزینه ی واحد ها از یکدیگر
- نصب سریع و تعمیر و نگهداری آسان
- قابلیت کارکرد دستگاه برای چهارفصل
- قابلیت کارکرد در مناطق خشک و حاره ای
- عدم نیاز به فضای نصب بزرگ بدلیل حجم کم
- عدم اشغال فضای سقف کاذب جهت کانال کشی
- قابلیت نصب در فضای آزاد مثل تراس واحد یا پشت بام
- استقلال دمای تمام اتاق ها از یکدیگر با استفاده از فن کویل
در حال حاضر استفاده از مینی چیلر و فن کویل را می توان جز لوکس ترین سیستم های تهویه دانست.
کاربرد
این دستگاه در اصل چیلر کوچکی است که کاربرد آن برای آپارتمان ها و ساختمان هایی که می خواهند سرمایش و حتی گرمایش مستقلی داشته باشند و مشکلات مربوط به موتورخانه مرکزی را نداشته باشند به کار می رود.در این حالت در هنگام تغییر فصل در پاییز یا بهار ممکن است تعدادی از ساکنین تمایل به استفاده از سیستم گرمایی و تعدادی تمایل به استفاده از سیستم سرمایی داشته باشند در این روش ساکنین هر واحد آپارتمان قادر به انتخاب و اعمال سلیقه شخصی خود می باشند.
عملکرد
در یک چیلرهوا خنک، گاز مبرد توسط کمپرسور مینی چیلرهای هوایی فشرده میشود. گاز متراکم شده با فشار و دمای بالا وارد کندانسور و در مداری بسته عمل سرد سازی آب انجام میشود و پس از سرد شدن به صورت مایع در میآید.
سپس این آب سرد شده با عبور از شیر انبساط یا لوله کشی به واحدهای توزیع کننده ای مانند دستگاه هواساز یا فن کویل ارسال شده و در دمایی پائین قرار میگیرد تا بتواند پس از ورود به کویل اواپراتور گرمای آب داخل اواپراتور را جذب کند. به دلیل فشار کم مایع تبخیرمیشود که گرمای مورد نیازعمل تبخیراز آب جریان یافته در سیستم تهویه تامین می شود.
دسته بندی
بر اساس کاربرد و نوع ساختمان بهترین مینی چیلر مرتبط با آن فضا بایستی انتخاب شود.
- مینی چیلر خانگی
- مینی چیلر صنعتی
مینی چیلر خانگی
دستگاهی می باشد که دراصل چیلر هوا خنک کوچکی است که برای آپارتمان ها و ساختمان هایی که نیاز به سرمایش و گرمایش مستقل دارند و می خواهند مشکلات مربوط به موتورخانه مرکزی را نداشته باشند، به کار می رود. در فصل تابستان آب سرد تولیدشده توسط پمپ به فن کوئل هایی که در داخل واحد نصب شده است هدایت می گردد و در فصل زمستان آب گرم تولید شده توسط پکیج زمینی به داخل فن کوئل ها هدایت می شود.
بدین ترتیب با مینی چیلر های تهویه نوین، سرما و گرمای مطبوع را در تمام فصول خواهید داشت. در هنگام تغییر فصل در پاییز یا بهار ممکن است تعدادی از ساکنین تمایل به استفاده از سیستم گرمایی و تعدادی تمایل به استفاده از سیستم سرمایی داشته باشند، در این روش ساکنین هرواحد آپارتمان قادر به انتخاب و اعمال سلیقه شخصی خود می باشند.
مینی چیلر صنعتی
در کاربردهای صنعتی گاهی نیاز خط تولید به برودت باعث ورود مینی چیلر ها به حوزه صنعت شده است، بهمین علت در بازار، بعضاً از واژه مینی چیلر صنعتی استفاده می شود. مینی چیلرهای صنعتی تهویه نوین قابلیت کارکرد در چهارفصل را دارا می باشد و بر اساس نیاز مصرف کننده طراحی و ساخته می شود و قابلیت تامین آب زیر صفر درجه را نیز دارا می باشد.
این دستگاه می تواند دارای منبع ذخیره آب و پمپ به صورت یک پکیج مکمل جهت افزایش راندمان سیستم و کاهش مصرف برق نیز باشد. این دستگاه ها با راندمان بالا، با آخرین تکنولوژی های روز بازار طراحی و ساخته می شوند.
دریک دسته بندی دیگر مینی چیلر های خانگی به دو دسته یک پارچه و دو پارچه تقسیم بندی می شوند.
مینی چیلر یک پارچه
پمپ و منبع انبساط و کمپرسور و سایر قطعات در یک پک کامل قرار دارد و به صورت یک پارچه روی بام یا تراس نصب می شود.
مینی چیلر های دو پارچه
قسمت مبدل و پمپ از قسمت کندانسور جدا می باشد و پمپ و مبدل در یک باکس جداگانه قرار می گیرد که اصطلاحا به آن پمپ باکس (pump box) گفته می شود.
مزیت نوع یک پارچه
- پمپ باکس را می توان در داخل واحد (ساختمان) نصب کرد و این امر در زمان فصل سرما از یخ زدگی مبدل جلو گیری می کند.
معایب نوع دو پارچه
- در استفاده از این دستگاه بایدبین پمپ باکس و کندانسور لوله کشی مسی انجام داد و این امر خود مستلزم هزینه و اختصاص فضایی در ساختمان جهت اجرای رایزر لوله مسی می باشد.
اجزای تشکیل دهنده
در انواع جذبی و تراکمی این محصول قطعات واحدی وجود دارد که در ادامه معرفی نموده ایم.
- کمپرسور
- کندانسور
- اواپراتور
- شیر انبساط
- شیر گسترش
- فن کندانسور
- تابلو کنترل و خازن
تفاوت چیلر و مینی چیلر
همانطور که گفته شد نحوه عملکرد مینی چیلر مانند چیلرها بوده و در واقع تفاوت خاصی به لحاظ ساختار دستگاه وجود ندارد با این تفاوت که در مینی چیلرها دیگر نیازی به برج خنک کننده نیست و همینطور مینی چیلرها با ظرفیت برودتی پایین تر تعریف می شوند.
موارد تاثیرگذار در قیمت فروش
- مارک و برند
- نوع اواپراتور
- نوع کمپرسور
- راندمان عملکرد
- مکان نصب چیلر
- ظرفیت سرمایشی
دیدگاه خود را بنویسید